Toimintakertomus

Toimintakertomus 2015
1. Yleistä

Vuonna 2013 Riento päätti keskittyä junioritoimintaan ja toisaalta aikuisten kuntourheiluun. Valittua linjaa on jatkettu ja syvennetty vuonna 2015. Tämän linjauksen mukaan toiminta on jatkunut monipuolisena ja jopa uusia toimintamuotoja on aloitettu. Lentopallossa on käynnistetty junioritoiminta ja toiminta on jo vakiintunut. Kesällä elvytettiin myös vuosien tauon jälkeen uimakoulutoiminta, jota jatketaan tulevina vuosina.

Kuluneena vuonna pääseura pystyi tukemaan entistä enemmän juniorijaostojen (koripallo, jalkapallo, lentopallo ja yleisurheilu) toimintaa. Junioritoiminnan tukijoita saatiin seuratasolla kiitettävästi, erityisesti Pauli Korhonen on hankkinut aktiivisesti tukijoita. Tuen jakoperiaatteissa otettiin toiminnan laajuuden lisäksi huomioon myös toiminnan peruskustannustaso.

Seuran talous kokonaisuudessaan on vakaalla pohjalla.

Vuosikokouksessa 27.3.2015 valittiin uusi johtokunta: Vesa Kupari (pj), Kirsi Vähäjylkkä (vpj), Eila Telin (siht.), Mikko Pöyhönen (taloudenhoitaja), Anne Kaltiala, Pauli Korhonen, Minna Rintalahti, Tanja Salonen, Jouni Takkinen, Saana Viikman ja Arttu Viinikainen.

2. Koripallo

Kaikki SäyRin koripallojoukkueet pelasivat Keskisen alueen sarjoissa kaudella 2014-2015.
Möykyt pelasivat miesten kuntosarjaa ja Naiset II-divisioonaa. Lisäksi aikuisten kuntokorista harrastettiin Huru-ukkojen ja –akkojen voimin kerran viikossa.

Keväällä 2015 oli juniorijoukkueita seitsemän, joista kuusi osallistui sarjatoimintaan. Lisäksi suuren suosion saavuttanut pallokerho aloitti toimintansa Muuratsalon koululla. Supermikropojat keskittyivät vielä enimmäkseen harjoittelemaan, mutta pelasivat myös joitakin harjoitus- ja turnauspelejä.

C-tytöt ja –pojat saavuttivat molemmat hopeaa Keskisen alueen I-divisioonissa. Mikropojat ja minitytöt saivat pronssia sarjoissaan ja minipojat ylsivät viidennelle sijalle. Kirkkaimmat mitalit kaulaansa saivat mikrotytöt voittaen Lapualla järjestetyn FinalFourin.
Helmikuussa 2015 SäyRi järjesti Lehtisaaressa TUL:n JoyGames koripalloturnauksen, missä ratkottiin samalla TUL:n mestaruudet. Tapahtuma oli talkootyötä parhaimmillaan ja se oli hyvien pelien lisäksi merkittävä tulonlähde joukkueille.

Joukkueet osallistuivat sarjapelien lisäksi turnauksiin ympäri Suomea. SäyRin värejä nähtiin ainakin Vantaan Ricoh-turnauksessa, Tampereen DelfinBasketissa ja Kouvot-turnauksessa. Yksi mieleenpainuneimmista turnauksista oli Järvenpään Sima Basket, mistä SäyRillä oli tuomisina kaksi kultaa ja hopea.

Huhtikuun lopussa järjestettiin pitkän tauon jälkeen Kuntotalolla koripallokauden päättäjäiset, missä muisteltiin mennyttä kautta ja palkittiin menestyjiä. Riennon parhaaksi juniorikoripalloilijaksi kaudella 2014 – 15 valittiin minityttöjen Sara-Sofia Mikkonen. Koripalloliiton Keskisen alueen vuoden mikrotyttö oli Essi Juvonen.

Kesän merkittävin tapahtuma oli rallitalkoot, joilla kerättiin muiden jaostojen kanssa rahaa toimintaan.

Syksyllä 2015 B-tytöt järjestivät Kuntotalolla valtakunnallisen SM-sarjan karsintaturnauksen, mutta SäyRi ei selvinnyt karsinnasta jatkoon. B-tytöt liitettiin Kaakkoisen alueen I-divariin, sillä Keski-Suomessa ei ollut riittävästi joukkueita. Muut joukkueet jatkoivat myös syksyllä Keskisen alueen sarjoissa.

Syyskuussa C-ja B-poikien vieraaksi tuli Tartosta joukkue ystävyysturnaukseen, missä oli mukana myös muita Keski-Suomen joukkueita.

C-tytöt ja –pojat varmistivat syksyllä paikkansa kevään 2016 SM-sarjaan.

Timo Jäntti aloitti syksyllä 2015 Koripalloliiton II tason valmentajakoulutuksen, jotta SäyRi pystyisi tarvittaessa vastaamaan liiton asettamiin valmentajavaatimuksiin B-ikäisistä alkaen.
Kuntotalon valvontayhteistyö jatkui Jyväskylän kaupungin kanssa vuoden 2015 loppuun saakka, minkä jälkeen siirryttiin sähköiseen kulunvalvontaan.

3. Jalkapallo

Säynätsalon Riento (SäyRi) uurasti jalkapallon parissa vuonna 2015 puhtaasti juniorijoukkueiden voimin. Yhteensä 83 tytön ja pojan joukolla osallistuttiin Palloliiton Keski-Suomen piirin pienkenttäsarjoihin, kolmella poikajoukkueella ja kahdella tyttöjen joukkueella. Lisäksi pallokoulu liikutti pariakymmentä pienintä futaajaa.

04 tyttöjen joukkue voitti kesällä Äänekoskella järjestetyn Lattiapinnoiteturnauksen jännittävällä rangaistuspotkukisalla.

Yhteistyötä JJK-Junioreiden kanssa jatkettiin edelleen. Poikien 07-ikäluokka jatkoi kesäkautta myös hallissa osallistuen JJK-Junioreiden talvisarjaan.

Heinäkuussa järjestetty kolmepäiväinen Total Football -leiri saavutti suuren suosion.

Joukkueiden harjoitukset, piirin kotipelien pelipäivät ja muut tapahtumat kuten Säynätsalopäivien perinteinen jalkapallotapahtuma pidettin kaikki Säynätsalon urheilukentän tekonurmella. Upean kentän käyttö vakituisilla harjoitusvuoroilla on edelleen merkittävä seikka juniorijalkapalloilun toiminnan järjestämisessä ja lajin vetovoimaa ajatellen.

Valmennuksesta vastasivat tuttujen toimijoiden lisäksi monet SäyRin vanhempien ikäluokkien piirin koulutukset käyneet juniorit, joille maksettiin pieni korvaus valmennus- ja pelitapahtumista.

SäyRin joukkueet osallistuivat kauden aikana myös lukuisiin turnauksiin, Jyväskylä Cupissa Huhtasuolla kirmattiin kerralla jopa kolmen joukkueen voimin. Jalkapallojaosto mahdollisti kaikille joukkueille yhden valinnaisen turnauksen kaudessa.

Vuoden nuoreksi jalkapalloilijaksi valittiin Otso Honkonen.

4. Yleisurheilu

Säynätsalon Riento järjesti kesällä 2015 yleisurheilukoulua kahdesti viikossa kesäkuun alusta koulujen alkuun saakka. Yleisurheilukoulua vetivät Säynätsalolaiset siskokset Inka ja Unna Sinivuori. Perinteiset maanantaikisat järjestettiin 10 kertaa kesän aikana ja osanottajamäärät vaihtelivat muutamasta lapsesta n. kolmeenkymmeneen. Säyrin avoimet yleisurheilukilpailut järjestettiin kauden päätteeksi 10.8. ja kisoissa urheili n. 70 innokasta lasta.

Vuoden 2015 Säyrin nuoreksi yleisurheilijaksi valittiin Kiia Riihimäki.

Riennon nuoret lisenssiurheilijat Emma Kuusisto ja Tuomas Koivisto menestyivät hyvin yu-kentillä, vaikka yleisurheilu on kummankin kakkoslaji.
Tuomas voitti kaksi piirinmestaruutta P. 11. sarjassa; 60 metriä ja kolmiloikan. Emma oli pm-kisoissa pronssilla 800 metrillä ja neljäs 60 metrillä ja pituudessa T. 10-sarjassa.

Hiljattain julkaistuissa Keski-Suomen yleisurheilun nuorten tilastoissa Tuomas sijoittuu pm-voitoillaan 60 metrillä toiseksi ajalla 9.12 ja toiseksi myös kolmiloikassa tuloksella 8.49. Pituustilastossa Tuomas on viides tuloksella 3.99. Emman kokeilu 150 metrillä tuotti kolmannen tilastosijan ajalla 24.06 ja viides hän on 1000 metrillä ajalla 3.48,00 sekä pituudessa hyvällä tuloksella 389 ja tilastoseiska 60 metrillä tuloksellaan 9,67.

Vuosien jälkeen myös Lehtisaaren koulusta saattoi osallistua Jyväskylän koulujen välisiin kilpailuihin. Emman ja Tuomaksen mitaleilla. Lehtisaari nousi mitalitilastossa puoliväliin 32 koulun joukossa.

Tuomaksen kesän yu-kisoista voi mainita myös Keuruun kv. juhannuskisojen voiton pituudessa. Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleilla oli mukana ikäluokan Suomen nopeimmat pojat ja siellä Tuomas sijoittui viidenneksi.

5. Kuntoliikunta

Kuntoliikunta liikkui kevään kahdesti viikossa. Tiistaina kuntosalilla ja torstaisin jumpaten salissa. Kävijöitä n.40. Äijäpuntti uutuutena 6-8 ahkeraa kävijää ja 5 silloin tällöin kävijää.

Kesällä meillä oli ulkojumppana kahvakuula joka keräsikin sekä naisia ja että miehiä 15-20 paikalle.

Lentopallo sunnuntaisin yläasteella 18-20, kävijöitä 15-20.
Veteraanilentopallo perjantaisin kuntotalolla, kävijöitä 15-20.

Syyskauden jumpat, puntit ja lentopallo jatkuivat samalla tavoin.

6. Tennis

Tennisjaosto ylläpitää Säynätsalon tenniskenttiä kaupungin kanssa tekemänsä sopimuksen mukaisesti. Tennistä Riennossa harrastaa parikymmentä pelaajaa, jotka siis itse vastaavat kentän ylläpidosta. Tennisjaosto on pyörittänyt tenniskurssitoimintaa, joka veti heti sekä aikuisten että juniorien ryhmät täyteen. Hyvän palautteen saattamana kurssitoimintaa aiotaan edelleen jatkaa ja kehittää pitkäjänteisemminkin.

Kuluneena vuonna tennisjaosto on yrittänyt löytää kaupungin kanssa ratkaisua, jolla voitaisiin säilyttää molemmat tenniskentät Säynätsalon saarella.

7. Lentopallo

Säynätsalon Riennon Lentopallon vuosi 2015 on ollut toiminnan täyteinen ja olemme saaneet lisää harrastajia mukaan sekä lapsiin että aikuisiin.

Juniorit ovat harjoitelleet yhteisvuoroilla kahtena iltana viikossa Lehtisaaren kuntotalolla. Keväällä Säynätsalon Riento pelasi sekajoukkueella E-junioreiden Toimintapäivillä.

Syksyllä E-juniorit osallistuivat F-junioreiden Toimintapäiville oman sarjan puuttuessa. E-juniorit osallistui syksyn aikana kolmeen Toimintapäivään voittamalla kaikki pelit.

D-juniorit pelasit sekajoukkueella D-poikien sarjassa neljänä turnaus viikonloppuna. D-juniorit ovat harjoitelleet vasta vuoden tai kahden, mutta kehitys on ollut huima ja ensimmäinen erävoitto jäi vain kahden pisteen pääsen sarjan parhaimmasta joukkueesta Jylestä. Harmillisesti D-juniorit hävisivät kaikki pelinsä.

Keväällä 2015 Säynätsalossa järjestettiin myös lasten ja vanhempien yhteinen lentisilta Toimintapäivän päätteeksi Aluepäällikön Pertti Kulluvaaran vetämänä.

Lentopalloviikko toteutettiin kahdessa säynätsalolaisessa päiväkodissa ja seuraavan kerran toivomme myös Lehtisaaren koulun lähtevän mukaan. Lentopalloliiton järjestämä lentopalloviikko järjestetään joka vuosi ja kouluille on tarjolla valmiiksi tehtyä materiaalia ja ohjelmaa lentopalloviikon ajaksi liiton puolelta.

Valmentajatilanne on ollut suhteellisen huono, koska koulutuksia peruuntui. Asia pyritään parantamaan vuoden 2016 aikana. Mukaan yritetään houkutella myös junioreita, jotta oman joukkueen puuttuessa lentopallo pysyisi osana nuoren elämää. Lentopallovalmentajista Kati Solja ja Saana Viikman osallistuivat Team planetin pilottihankkeeseen, jolla pyritään mahdollistamaan vähäosaisten lasten harrastaminen urheiluseurassa sponsorien avulla.

Vuonna 2015 aikuiset ovat pelanneet kerran viikossa Lehtisaaren koululla ja osallistujia on tullut mukavasti lisää. Kaiken kaikkiaan osallistujia n.20, jolla saa pelit varmasti joka sunnuntai käyntiin. Veteraanit pelailevat perjantaisin ja osallistujia n. 15-20.