Juniorit

Lentopallo junioriharrastuksena

Lentopallo on tekninen laji. Pallo on pidettävä ilmassa ja peli on nopeaa. Siksi Lentopalloliitto ja maakunnat ovat yhteistyössä pyrkineet muokkaamaan juniorilentopalloilun säännöt sellaisiksi, että aloittaminen on helppoa ja perusasioiden oppimisen jälkeen haasteet kasvavat vähitellen. Peli aloitetaan kahden pelaajan koppipallona F-juniori-iässä (n. 6-8 v.), josta siirrytään E-junioreiden kolmen pelaajan peliin, jossa vieläkin on mukana osittainen koppipeli. D-juniorit pelaavat neljän pelaajan joukkueilla, ja vasta sen jälkeen siirrytään kuuden pelaajan peliin.

Harkoissa lämmitellään, harjoitellaan tekniikkaa ja tietysti pelataan. Laji harjoittaa pallosilmää ja motoriikkaa sekä harjaannuttaa toimimaan ryhmässä.

SäyRin junioreiden lentisvalmentajat ovat kouluttautuneet Lentopalloliiton ohjaaja- ja tekniikkakoulutuksissa.

Riennon tavoitteena on pitää harrastamisen kustannukset pieninä, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua toimintaan. Nykyisten juniorimaksujen kohtuullinen taso on mahdollista saavuttaa seuran talkoilla sekä yhteistyökumppanien avulla. Kiitos kaikille talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille tavoitteen mukaisen toiminnan mahdollistamisesta!

Tervetuloa lentopallon pariin!